fag trenerferdigheter

Fløyte og fløytesignaler

Sep 14, 2023

Acme har mange fløyter og de finnes i all verdens farger. Men vet du hva de forskjellige fløytene brukes til?

Hva er forskjellen på fløytene?

➡️ 210,5 har en lys tone og passer best for hunder som jobber nært, som f.eks spaniels. 

➡️ 211,5 bærer litt lengre. Hvis forholdene er gode ca 1500 meter. Den passer for hunder som jobber litt lengre unna som retrievere og fuglehunder. 

➡️ 212 har en dypere lyd og trenger lettere igjennom når hunden løper gjennom tett undervegetasjon. Passer godt for hunder som jobber i rapsfelt og lignende. 

Acme sine fløyter er veldig populære fordi dette er fløyter som er laget med fast frekvens sånn at du kan få tak i fløyter med lik lyd selv om du mister fløyta. 

Hunder skal ikke reagere på alle mulige fløyter, den skal reagere på din. Derfor er det viktig at du bruker samme tone hver gang. Heldigvis handler det ikke bare om lyden, men også om måten du blåser på. Så du har fortsatt litt ansvar om du mister fløyta, men du trenger ikke bruke tid på å lære hunden noen ny tone allikevel. 

Bør jeg ha flere fløyter til de ulike signalene?

Jeg får mange spørsmål om hvilket signal jeg bruker til de ulike adferdene og om det er lurt å ha flere fløyter for å skille mellom f.eks. stopp og innkalling.

Du trenger bare en fløyte selv om du skal ha signal for innkalling, sitt, nærsøk og snusignal. Du bruker bare forskjellige lyder. Se filmen over for å lære mine signaler.

Men for de virkelig vindfulle dagene, eller på veldig stor avstand kan en dommerfløyte virke bedre. Acme har dette også og jeg lærer inn stoppsignalet på denne i tillegg. Men for de aller fleste dager og situasjoner holder det med bare Acme 211,5.

 


Hvis du tenker på å kjøpe deg ny fløyte finner du alle disse modellene på nettbutikken til Jakttrening. Du kan bruke koden Hundeliv10 for en liten prosent på kjøpet. 

VISSTE DU AT HUNDELIV HAR NETTKURS?


Med Hundeliv-metoden lærer du hvordan du får den firbente kompisen din til å få LYST til å jobbe på lag med deg. Du får øvelser som hjelper deg å overføre treningen til jaktterrenget – alt med lystbetonte øvelser og lite utstyr.

Så vet hunden akkurat hva den skal gjøre, og du slipper å miste fokus når du har vilt i siktet.

SE ALLE NETTKURS HER

VI ER EN DEL AV PRO-TEAMET

Det er ingen som blir best alene. I ryggen har jeg samarbeidspartnere som hjelper meg med godt utstyr, kompetanse og fòr.