Hasse + Keeper = VALPER!!!

Sep 12, 2024

Ser du etter ny strihårsvalp? I Desember er herlige små valper etter Tjuvskyttens Hasse og Orrknallens Keeper leveringsklare.

Deres fulle navn er N(K)JCH N BL CH SE N UCH Tjuvskyttens Hasse og CH VDH UCH NV-23 NJub CH NORDV-23 NV-24 Orrknallens Keeper og begge hunder er godkjente avlshunder i NVK. 

Hvem er Hasse?
N(K)JCH N BL CH SE N UCH Tjuvskyttens Hasse 
er allsidig dokumentert med 4x championat innen jakt, spor og utstilling. 

Det er ikke så lett å vite hva alle bokstavene betyr, derfor oversetter jeg dem her for deg:

N(K)JCH = Norsk jakt kombinertchampion
N BL CH = Norsk blodsporchampion
SE N UCH = Svensk og Norsk utstillingchampion

Han er stilt på fullkombinert 10 ganger, som er jaktprøve og apportprøve samme dag, og er premiert 6 ganger. 1UK, 1AK, 2x 2AK og 2x 3AK. 1 UK og AK fullkombinert er fra høyfjell.

På vanlig jaktprøve er han stilt 35 ganger med 3x1AK, 7x 2AK, 4x 3AK.

Han er stilt på 7 apportprøver med 6x 1AK og 2AK. 3x 1 premie på blodspor og 9 poeng fra fersksporprøve. Har gått godt over 50 ettersøk. 

(ja, jeg har faktisk brukt godt over 30 000,- på å dokumentere hva denne herlige jakthunden kan)

Han er veldig flink til å finne fugl. Dette har resultert i mange premier og en høy premieringsprosent. Han er dresserbar og enkel å få til og jeg mener selv jeg har fått det meste gratis i denne hunden. Han kom med så mye innebygd. Noen vil sikkert argumentere med at siden jeg er flink med hunder, beviser ikke det at jeg får frem en hund dresserbarhet. Men da kan vi se på Hasses 42 hel og halvsøsken. 21 av disse er blitt premiert BÅDE på jaktprøve og fått premie i utstillingsringen (ikke enten eller, men begge deler) Hasse har også et helsøsken som vant riksprøven i Sverige i fjor, noe hans mor også har gjort. Det er ikke mange oppdrettere som kan vise til kennel Tjuvskyttens unike resultater. 

Hasse har også et strålende og mildt gemytt, selv om de allsidige egenskapene er bevart i han. Han er leken, tålmodig og humoristisk. Han har dokumentert jaktegenskaper, sporegenskaper, gemytt og rasetypisk utseende i sine 4x championat. Han har også 22 championatpoeng og mangler bare en helt vanlig førstepremie på jaktprøve for å få NJCH, som ikke veldig mange strihårvorstehere klarer å oppnå.

Jeg har ingen kjennskap til allergier i linjene til Hasse. Det finnes ikke epilepsi eller andre arvelige sykdommer. Han får også lite skader på jakt. Pelsen er så tett at torner ikke setter seg fast og han skraper seg ikke opp i kjærr. Han har aldri hatt vannhale. Potene er tette og får ikke kutt. Dette gir lave veterinærkostnader og er holdbart på jakt. Han har også et energibesparende løpesett, så han holder lange dager på jakt, tur eller sykkel, selv med høyt tempo. 

Hasse er primært blitt brukt som fuglehund og som sporhund på offentlige ettersøk. Han slippes på sporet ved behov og kan legge ned og holde rådyr. Dette har aldri kommet i konflikt på jaktprøver. Hvis han støter rådyr i søket er han spontant rolig, og hvis de trykker står han på dem. Han er enkel å roe i hare. Han er også blitt brukt som apporterende hund under andejaktene. Hasse holder seg samlet i rotete jaktsituasjoner. Han tåler mange fellinger og klarer å jobbe til tross for mye action.

Jeg bruker også mine hunder i friluftslivet som trekkhund, kløvhund og de er med på svømmeturer, sykketurer og så videre. 

Hvem er Keeper?
For best mulig info om Keeper bør du snakke med Lene (oppdretter). Men CH VDH UCH NV-23 NJub CH NORDV-23 NV-24 Keeper er en ung tispe som er jaktprøvepremiert og flere ganger utstillingschampion. 

Så var det alle disse bokstavene igjen da:

CH VDH UCH = Sveitsisk og Tysk utstillingschampoin
NV-23 = Norsk vinner 2023
NJub CH = Norsk jubileumschampion
NORDV-23 = Nordisk vinner 2023 
NV-24 = Norsk vinner 2024 

Hun er stilt på jaktprøve i Danmark og har en 1UK og en 3UK derfra. Hun er enda ikke stilt i AK. På apportprøve er hun stilt 3 ganger og har 2x 1UK. Hun er også fullcertet i Norge, men trenger 1AK på jaktprøve for å løse ut NUCH. Hun har også CERT fra finland, danmark og sverige. 

Fra Keepers opphold her i Villa Fjellheim lærte jeg henne å kjenne som leken, kosete, trivelig og lydløs. 

Hva slags hunder skal dette bli?
Jeg håper og tror dette blir lydløse og ukompliserte hunder som kan bli med på alle typer jakt. Jeg tror på gode viltfinnere med høy samarbeidsevne og som ønsker å jakte på samme side av fjellet som deg. Jeg håper at med to eksteriørmessig sterke foreldre at valpene også arver disse egenskapene og at vi får rasetypiske, godt bygde, holdbare, sterke og firkantede strihårsvorstehere - slik de skal være. 

Valp + oppfølging 
Alle som kjøper valp fra dette kullet vil få tilgang til mine grunnkurs på nett (gratis!) og få oppfølging fra meg - hvis de ønsker det. 

Jeg vil så veldig gjerne at du som velger en Hassebaby skal lykkes og få et trivelig liv sammen!

Hvis du har spørsmål om parringen kan du ringe meg på 40 48 69 85.

Vil du stå på valpelisten?
Kontakt Lene Engdahl (Kennel Kattaviks) på 47684377.

Se kennel Kattaviks sin facebookside her.

VISSTE DU AT HUNDELIV HAR NETTKURS?


Med Hundeliv-metoden lærer du hvordan du får den firbente kompisen din til å få LYST til å jobbe på lag med deg. Du får øvelser som hjelper deg å overføre treningen til jaktterrenget – alt med lystbetonte øvelser og lite utstyr.

Så vet hunden akkurat hva den skal gjøre, og du slipper å miste fokus når du har vilt i siktet.

SE ALLE NETTKURS HER

VI ER EN DEL AV PRO-TEAMET

Det er ingen som blir best alene. I ryggen har jeg samarbeidspartnere som hjelper meg med godt utstyr, kompetanse og fòr.