HUNDELIV
#003 Når kan valpen få sine første fuglesituasjoner?
14:56
 
podcast

#003 Når kan valpen få sine første fuglesituasjoner?

Aug 01, 2023

I denne episoden deler jeg mine tanker om når du bør introdusere din lille firbente jaktkamerat for fugl for første gang. Dessverre kan jeg ikke gi deg en "one-size-fits-all" løsning, men jeg kan kaste lys på noen viktige poeng.

Når en nybegynner spør om når fuglehunden bør få sine første fugleerfaringer får man som regel en av to ekstremer til svar. Du har nemlig dem som sverger til å la hunden utforske fritt, og de som insisterer på fullført dressur før første turen.

Jeg foretrekker å ha dressuren på plass før vi drar til fjellet (eller skogen, lavlandet – du velger) for å målbevisst lete etter fugl. Spesielt når det gjelder en god relasjon, pålitelig innkalling, og stoppkommando.

Jeg unngår langliner fordi jeg synes det kan skape uheldige episoder og heller foretrekker å følge hunden dressurmessig. Når det gjelder lydighet, er det viktig å være fleksibel og tilpasse seg hundens utvikling.

Et viktig poeng er dog at selv om jeg foretrekker å ha dressuren på plass så betyr ikke det at jeg nødvendigvis kommer til å benytte meg av tilropene jeg har trent inn. 

Husk at du aldri vil ha full kontroll over valpen i begynnelsen, men med riktig trening og en balanse mellom jakttrening og dressur, vil du kunne glede deg over de spennende stundene med din fremtidige jaktkompis!

Du finner alle podcastepisodene under "Et Hundeliv" på Spotify, eller du kan lytte her. 

VISSTE DU AT HUNDELIV HAR NETTKURS?


Med Hundeliv-metoden lærer du hvordan du får den firbente kompisen din til å få LYST til å jobbe på lag med deg. Du får øvelser som hjelper deg å overføre treningen til jaktterrenget – alt med lystbetonte øvelser og lite utstyr.

Så vet hunden akkurat hva den skal gjøre, og du slipper å miste fokus når du har vilt i siktet.

SE ALLE NETTKURS HER

VI ER EN DEL AV PRO-TEAMET

Det er ingen som blir best alene. I ryggen har jeg samarbeidspartnere som hjelper meg med godt utstyr, kompetanse og fòr.