Slik aktiviserer du hunden din.

Square

Innimellom har vi noen fridager til overs, og for hundeeiere innebærer fridager gode muligheter til å være mer sammen med hunden enn ellers.

Vi nordmenn er glade i å være mye, og det er våre firbente venner takknemlige for. De er alltid glade for å kunne være sammen med flokken! Mange av hundene våre har stor glede av økt aktivitet, og fridager  er en utmerket anledning til det. Veterinær Monica Heggelund i Evidensia gir her tips til hvordan du kan ha en aktiv dag sammen med hunden din!

Aktivitet er ikke bare fysisk bevegelse, et aktivt hode er også viktig. Hunder trenger å bli stimulert både fysisk og psykisk, det gir en lykkelig hund.

Tips til en aktiv hundekropp
Aktivitet: Skitur
Du trenger: Snø. Sele til hund og menneske, potesokker eller potevoks. Solbærtoddy, KvikkLunsj, vann og litt hundemat. Tålmodighet om hunden din ikke er vant til å være med på skitur.

Aktivitet: Skogstur
Du trenger: Vanlig bånd og gode sko. Kakao, matpakke, go’biter. Kanskje litt eventyrlyst så dere kan gå på ukjente stier?

OBS! Har du sett alle hundeannonsene på Gratis-Annonse.no?

Aktivitet: Sykkeltur
Du trenger: At snøen har smeltet. Sele og sykkelkobling (for eksempel Springer). Noe å drikke? Sunn fornuft slik at turen ikke blir for hard dersom hunden din ikke er vant til det.

Aktivitet: Parktur
Du trenger: Småsko hvis det er helt tørt. Vanlig bånd. Bæsjeposer. Et minimum av sosiale egenskaper hos både hund og eier.

Tips til et aktivt hundehode
Aktivitet: «Godbit-jakt» (nesearbeid)
Du trenger: Godbiter eller hundemat. Godbitene gjemmes rundt om i hagen / på rasteplassen / i huset. Hunden må lete etter dem ved å bruke nesa. Bruk gjerne deler av dagsrasjonen, så blir ikke hunden din for tjukk. Husk at sjokolade er farlig for hunder!

Aktivitet: Hjernearbeid
Du trenger: En tom melkekartong, dorull eller lignende. Legg godbiter inni og lukk igjen ved å brette endene. La hunden finne ut av hvordan den skal få ut godbiten.

Aktivitet: Trikstrening
Du trenger: Repetisjon og god tid er viktig når man lærer inn triks. Belønning som motiverer hunden (godbiter / leke / ros). Bruk Google som inspirasjonskilde. Vi vill se flere friske og lykkelige dyr. Derfor skal vi være det aller beste for dyrene.

Tekst: Mynewsdesk/Evidensia Dyrehelse          Foto:iStockphoto


annonser

Det beste tipset er å benytte belønning under opptrening. Se annonsen under hvor du kan kjøpe godbiter og alt av hundeutstyr….